Kursy podstawowe

BARISTA SKILLS 

Jeżeli planujesz rozpocząć pracę w kawiarni, ten kurs Cię do tego przygotuje. Otrzymasz solidną dawkę wiedzy teoretycznej i poznasz podstawowe techniki parzenia i przygotowania kawy stosowane przez profesjonalnych baristów. Higiena pracy to klucz do dobrej organizacji, dlatego pokażemy Ci też, w jaki sposób eksploatować i czyścić ekspres.

Kolejnym krokiem w doskonaleniu swoich umiejętności baristycznych jest nasz kurs Head Barista.

SENSORY SKILLS

Podczas tego szkolenia zrozumiesz, jak odpowiednio wykorzystywać zmysły. Nauczymy Cię rozpoznawania zarówno pięciu smaków, jak i grup aromatów obecnych w kawie. Tutaj dowiesz się, czym jest body, a czym tekstura, a także poznasz techniki dokonywania analizy sensorycznej, podczas profesjonalnego cuppingu, czyli degustacji kaw.

mobilny barista rysujący na kawie rozetę wzór latte art

TECHNIKI SPRZEDAŻY
CUSTOMER SERVICE

Trenerzy prowadzący kurs mogą pochwalić się wieloletnim doświadczeniem w pracy za barem i zarządzaniu punktami gastronomicznymi w segmencie HoReCa. Ich umiejętności i wiedza pozwolą Ci podnieść kwalifikacje w zakresie zarządzania oraz poznać tajniki efektywnej sprzedaży

BREWING SKILLS 

Szkolenie pozwoli Ci na pogłębienie dotychczasowej wiedzy na temat kawy, a także poszerzenie praktycznych umiejętności o alternatywne metody parzenia kawy przy użyciu takich urządzeń, jak m.in. aeropress, chemex, syfon czy kafeterka. Podczas cup tastingu dowiesz się z kolei, jak prawidłowo ocenić aromat i smak kawy.

Natomiast jeśli chcesz skupić się na doznaniach smakowych i aromatach różnych kaw proponujemy szkolenie Sensory Skills.