Kursy podstawowe

BARISTA SKILLS BASIC

Jeżeli planujesz rozpocząć pracę w kawiarni, ten kurs Cię do tego przygotuje. Otrzymasz tu solidną dawkę wiedzy teoretycznej i poznasz podstawowe techniki parzenia i przygotowania kawy stosowane przez profesjonalnych baristów. Higiena pracy to klucz do dobrej organizacji, dlatego pokażemy Ci też, w jaki sposób eksploatować i czyścić ekspres.

Kurs zakończony jest egzaminem teoretycznym i praktycznym

SENSORY SKILLS

Podczas tego szkolenia zrozumiesz, jak odpowiednio wykorzystywać zmysły. Nauczymy Cię rozpoznawania zarówno pięciu smaków, jak i grup aromatów obecnych w kawie. Tutaj dowiesz się, czym jest body, a czym tekstura, a także poznasz techniki dokonywania analizy sensorycznej, podczas profesjonalnego cuppingu, czyli degustacji kaw.

TECHNIK SPRZEDAŻY
CUSTOMER SERVICE

Trenerzy prowadzący kurs mogą pochwalić się wieloletnim doświadczeniem w pracy za barem i zarządzaniu punktami gastronomicznymi w segmencie HoReCa. Ich umiejętności i wiedza pozwolą Ci podnieść kwalifikacje w zakresie zarządzania oraz poznać tajniki efektywnej sprzedaży

BREWING SKILLS BASIC

Szkolenie pozwoli Ci na pogłębienie dotychczasowej wiedzy na temat kawy, a także poszerzenie praktycznych umiejętności o alternatywne metody parzenia kawy przy użyciu takich urządzeń, jak m.in. aeropress, chemex, syfon czy kafeterka. Podczas cup tastingu dowiesz się z kolei, jak prawidłowo ocenić aromat i smak kawy.

Kurs zakończony jest egzaminem teoretycznym i praktycznym.